Το σκόρδο σύμφωνα με ιατρικές έρευνες και πειράματα: μειώνει την αρτηριακή πίεση και είναι συντελεστικό στη θεραπεία της καρδιοπάθειας και της αρτηριοσκλήρωσης. Επίσης, της αναιμίας, των ρευματοπαθειών, του διαβήτη, της υπογλυκαιμίας, του καρκίνου, της φυματίωσης, της αρθρίτιδας, της βρογχίτιδας, του άσθματος. Ακόμη, του κοκίτη, της πνευμονίας, της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος, των αλλεργιών, των σκουληκιών του εντέρου, της παρασιτικής διάρροιας, της δυσεντερίας, της αϋπνίας, των εγκαυμάτων του ματιού. Επιπροσθέτως, των παθήσεων των χειλιών, της ισχιαλγίας, των εξανθημάτων, του εμφυσήματος, της δυσκοιλιότητας. Προστατεύει από τοξικές επιδράσεις βαριών μετάλλων στον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει ευρύτερες αποτοξινωτικές, αντιβακτηριδιακές, αντιβιοτικές και αντιμυκητώδεις ιδιότητες. Είναι εντομοκτόνο και αποτελεσματικό στη θεραπεία των ζώων από τα τσιμπούρια.
Πρακτικές σπιτικές εφαρμογές:
Νωπές σκελίδες:
Τρίψτε τις στις περιοχές με ακμή, ή χρησιμοποιείστε τον πολτό σε κρεατοελιές ή κονδυλώματα και για την εξαγωγή κάλων.
Τρώτε στουμπισμένες σκελίδες (3-6 ημερησίως σε οξείες καταστάσεις) για βαριές πεπτικές διαταραχές (γαστρεντερίτιδα, δυσεντερία, σκουλήκια) και για τις λοιμώξεις.
Χυμός: Πολτοποιήστε σκελίδες στο μίξερ ή στον αποχυμωτή. Για να πάρετε το χυμό, περάστε τον πολτό από το σουρωτήρι. Πιείτε τον για διαταραχές του πεπτικού συστήματος, για λοιμώξεις ή εναντίον της αρτηριοσκλήρωσης.
Έμβρεγμα: Βρέξτε 1-4 σκελίδες σκόρδου σε κρύο νερό ή γάλα όλη τη νύχτα και πιείτε το ποτό για εντερικά παράσιτα..
Διατροφική αξία ανά 100 gr
Θερμίδες από λιπαρά% Ημερήσια συνιστώμενη Ποσότητα(η ημερήσια δόση βασίζεται σε δίαιτα 2000 θερμίδων) 4
Θερμίδες 149
Νάτριο 17 1%
Υδατάνθρακες 33g 11%
Ολικά Λιπαρά 0g 1%
Φυτικές Ίνες 2g 8%
Κορεσμένα Λιπαρά 0g 0% 0%
Σάκχαρα 1g
Χοληστερόλη 0mg 0%
Πρωτεΐνες 6g
Βιταμίνη Α 0%
Βιταμίνη C 52%
Ασβέστιο 18%
Σίδηρος 9%